Zonnepanelen in het algemeen
4 augustus 2016
Installatie zonnepanelen
4 augustus 2016
Show all

Advies over zonnepanelen

Wanneer je overweegt zonnepanelen te laten plaatsen, is het belangrijk eerst goed advies in te winnen. Wil je zonnepanelen in Limburg kopen en laten installeren? Vraag dan Petec zonnepanelen om advies. Je kunt hun gegevens vinden op de website www.petecsolar.com Zij kunnen je een duidelijk advies geven welke zonnepanelen te kopen in Limburg en ook welke materialen er gebruikt worden. Tevens kunnen ze voor je berekenen wat de kosten van het geheel zullen zijn en bekijken welk model het beste geschikt is.

Keuze zonnepanelen

Er bestaan verschillende modellen binnen de zonnepanelen. Je kunt een onderscheid maken tussen de traditionele modellen, de monokristallijn en de polykristallijn. Deze modellen worden al sinds jaren gebruikt en hebben derhalve ook hun nut bewezen. Ze hebben een redelijke aanschafprijs en leveren een hoog rendement op. Een tweede optie zijn oprolbare zonnepanelen. Deze zijn weliswaar goedkoper in aanschaf, maar leveren minder rendement op. Het oogt wel mooier op je dak, want veel mensen zijn niet echt gecharmeerd van de aanblik van zonnepanelen. Als laatste keuze heb je hybride panelen. Deze zijn, omdat ze nog volop in ontwikeling zijn, duurder in aanschaf maar hebben een hoog rendement. Ze leveren behalve stroom ook warmte zodat je meteen warm water in huis hebt, hetgeen concreet inhoudt dat je niet ook nog eens zonnecollectoren op het dak hoeft te laten plaatsen. Zeker bij een kleiner dak is dat handig.

Extra materialen

Behalve de panelen zelf, heb je nog meer materiaal nodig. De zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op en die is niet bruikbaar voor je apparatuur. Deze stroom wordt door middel van een zogenaamde omvormer omgezet in wisselstroom (AC). Een omvormer is verkrijgbaar in verschillende modellen en het is vooral zaak dat je een omvormer kiest die bij de panelen past. Vaak is een omvormer van hetzelfde merk als de panelen een goede combinatie. Verder moet je er rekening mee houden dat je verschillende bekabeling nodig hebt, zowel voor als na de omvormer. Vaak is het noodzakelijk een extra groep te laten maken in de meterkast, omdat de bestaande groepen het niet aankunnen. Ook hiervoor kun je bij Petec terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *