Advies over zonnepanelen
4 augustus 2016
Kopen van zonnepanelen
4 augustus 2016
Show all

Installatie zonnepanelen

Stel, je wilt zonnepanelen kopen in Limburg. Behalve voor advies en een offerte, kun je ook de volledige installatie door het Limburgse bedrijf Petec laten doen. Ze hebben alles in eigen beheer en besteden niets uit aan derden. Alle monteurs beschikken over de juiste papieren en vakmanschap.

Vorm van het dak

De vorm van het dak is van belang bij de installatie van zonnepanelen. Wanneer je een schuin dak hebt, ben je afhankelijk van de reeds bestaande hellingshoek van het dak zelf. Bij een plat dak, kun je zelf de ideale hellingshoek van 35 graden creëren.

Ligging dak

Het is het gunstigste wanneer je dak aan de zuidzijde gelegen is, want daar heb je de meeste zon-opbrengst. Het is overigens niet zo dat de zon de gehele dag hoeft te schijnen om stroom op te wekken, daglicht alleen is al voldoende. In het zuiden des lands is het vaak mooi weer dus zonnepanelen kopen in Limburg is geen slecht idee. Schaduw heeft wel een negatieve invloed op het rendement van de panelen. Zorg er daarom voor dat je geen objecten op het dak hebt staan die op een bepaald tijdstip voor schaduw zorgen. De installateur zal zeker rekening houden met deze factoren.

Grootte dak

Wanneer je een groot dak hebt, is het niet zo moeilijk om het aantal zonnepanelen te laten leggen dat voldoende stroom oplevert om de apparatuur in je huishouden draaiend te houden. Een kleiner dak, waarop niet voldoende panelen passen, maakt het wat moeilijker, maar de installateur van Petec kan voor je berekenen hoe je het hoogste rendement kunt behalen. En dus ook voldoende stroom krijgt. Hij zal ook voor je uitrekenen of de panelen het beste op horizontale of verticale wijze op het dak komen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *