Kopen van zonnepanelen
4 augustus 2016
Show all

Onderhoud zonnepanelen

Als je ervoor gekozen hebt zonnepanelen te kopen in Limburg, dien je er rekening mee te houden dat je er wel onderhoud aan moet plegen, ook al helpt het weer je daar soms een handje bij, bijvoorbeeld wanneer het regent en het eventuele vuil er afspoelt. Gemiddeld gaan zonnepanelen wel zo’n 20 jaar mee. Doordat er nog altijd ontwikkelingen in deze sector plaatsvinden, worden de panelen ook steeds verbeterd. Je dient zonnepanelen natuurlijk wel regelmatig schoon te maken, dit bevordert de levensduur en het rendement. Dit kan eenvoudig met een doek en een sopje, maar soms is het niet zo simpel. Stel, je dak is moeilijk bereikbaar of je durft er eenvoudigweg niet op. Dan kun je het ook door een bedrijf laten doen. Petec kan ook de panelen komen reinigen. Ze bieden een totaalpakket aan diensten en daar hoort onderhoud vanzelfsprekend ook bij.

Verminderde werking

Wanneer de zonnepanelen of andere onderdelen van het systeem minder goed functioneren of er iets kapot gaat, kan Petec dit ook voor je oplossen. Je kunt telefonisch of via e-mail contact met hen opnemen voor een afspraak, waarna zij kijken wat het probleem is en proberen dit zo snel mogelijk, naar ieders tevredenheid, op te lossen. Op de zonnepanelen en omvormer zit een fabrieksgarantie. Afhankelijk van het merk kan deze verschillen, maar tien jaar is geen uitzondering, zeker niet voor de panelen. Wanneer deze garantie verlopen is, kun je als consument er vaak nog garantie bij kopen. Hou er rekening mee dat de panelen gemiddeld langer mee zullen gaan dan de omvormer.

Service en onderhoud

Bij veel bedrijven die zonnepanelen en toebehoren verkopen en installeren, bestaat de mogelijkheid om een service-contract af te sluiten. Zowel voor het onderhoud van het materiaal als de schoonmaak van de panelen. Heb je zonnepanelen die gelegd zijn door Petec? Informeer dan bij hen naar de mogelijkheden. En dan kun je anderen ook aanraden zonnepanelen te kopen in Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *