Optimizer Of Micro Omvormer

van optimizer of micro-omvormer

Elektronica op moduleniveau sluit de tekortkomingen van traditionele omvormers volledig uit en maakt maximale energieopbrengst, monitoring op moduleniveau, een flexibel ontwerp en verhoogde veiligheid mogelijk. Het is echter overbodig om een omvormer op elke module aan te sluiten, aangezien de optimizers al deze voordelen op en goedkopere, efficiëntere en betrouwbaardere manier kunnen bereiken.

per Watt optimizer of micro-omvormer

De systeemkosten van een zonnepaneelinstallatie met optimizers in vergelijking met toonaangevende micro-omvormers zijn 20 tot 50% lager.

Schaalbaarheid optimizer of micro-omvormer

De systeemkosten van micro-omvormers zijn niet schaalbaar omdat voor ieder paneel een micro-omvormer moet worden geïnstalleerd welke prijstechnisch erg kostbaar is, de optimizers zijn qua prijs een stuk goedkoper maar men dient gebruik te maken van een omvormer. De kosten van een optimizer systeem nemen af naar mate de omvang van de installatie toeneemt.

Rendement optimizer of micro-omvormer

Optmizers hebben een hoger rendement dan micro-omvormers, door de omzetting van gelijkspanning naar wisselspanning in een micro-omvormer zal deze altijd warmer zijn dan een optimizer. Micro-omvormers vereisen een hoger minimum voltage dan optimizers wat neerkomt op minder tolerantie bij schaduwval, door de latere opstart en eerdere afschakeling resulteert een micro-omvormer systeem in minder produktieve uren.

Comptabiliteit optimizer of micro-omvormer

Micro-omvormers hebben een beperkte comptabiliteit door hun beperkte AC vermogen, en kunnen niet gebruikt worden op 72-cell module

Betrouwbaarheid optimizer of micro-omvormer

Micro-omvormers bestaan uit veel meer onderdelen dan optimizers, veel meer onderdeel betekend een grotere kans op storing of falende onderdelen. In micro-omvormers worden veelal elektrolytische condensatoren gebruikt die een kortere levensduur hebben. Micro-omvormers worden altijd warmer dan optimizers en warmte betekend slijtage.

Bekijk ook de film en laat u overtuigen: