Panasonic Zonnepanelen

9Vanaf 2010 installeren wij Panasonic zonnepanelen en met trots hebben wij in 2012 het predicaat ”premium installer” van Panasonic mogen ontvangen.

De zonnemodules van deze Japanse fabrikant behoren tot de efficiëntste ter wereld en worden nog steeds elk jaar nog verder verbeterd. Panasonic gebruikt alleen de zuiverste grondstoffen en combineert monokristallijne cellen en thin-film. Dit genereert per zonnecel meer stroom dan andere conventionele monokristallijne silicium zonnecellen. Deze technologie heet HIT, wat staat voor ‘Heterojunction with Intrinsic Thin Layer’, en is 15 jaar geleden door Panasonic ontwikkeld. De zonnepanelen hebben een bijzonder hoog temperatuurcoëfficiënt, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in warmere landen. De HIT-modules zijn compact en dus geschikt voor installatie op kleine oppervlakken. Zij bereiken een maximumresultaat op elk dak, ongeacht de afmetingen.

Panasonic zonnepanelen degraderen slechts 8% over 25 jaar.

Het Duitse TÜV Rheinland heeft een test ontwikkeld die de levensduur van een PV paneel simuleert.
Kort samengevat wordt het paneel blootgesteld aan een zeer grote hoeveelheid UV licht en schommelende extreme temperaturen. De Panasonic HIT panelen vertonen na deze gesimuleerde levensduur een vermindering of degradatie van hun uitgangsvermogen van slechts 8%. Dit is een uitzonderlijk goed resultaat, en onderschrijft de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Panasonic HIT panelen: 25 jaar topprestaties gegarandeerd.

10

Panasonic Solar is een van ‘s werelds meest toonaangevende bedrijven in de zonne-energiesector.

Panasonic zonnepanelen is al ruim dertig jaar lang een van de meest baanbrekende ondernemingen op het gebied van zonne-energietechnologie en heeft alleen in Europa ruim 3 miljoen zonnepaneel modules geïnstalleerd (april 2012).

Het type HIT-N240 paneel heeft een uitermate hoog rendement per m²!

Dit komt door de speciale HIT techniek, het gebruik van 2 soorten zonnecellen in 1 paneel. Hierdoor is de temperatuur coëfficiënt van deze panelen uitzonderlijk laag en produceren deze panelen bij bewolkt weer ook nog een stroomopbrengst. Verder hebben deze panelen een ‘ribbelig’ glasoppervlak hetgeen het zonlicht meerdere keren weerkaatst en dus beter opneemt.

De Panasonic zonnepanelen zijn veel kleiner van formaat als de normale conventionele zonnepanelen. De breedte van het paneel is slechts 80 cm! Desalniettemin zitten er 72 cellen op het paneel. Indien gewenst kunt u met deze dus veel meer zonnecellen schaduwvrij op uw dak installeren.

Sanyo is een Japanse leverancier en de eerste producent van zonnepanelen (1976).
Sinds 2012 is Sanyo samen gegaan met Panasonic om zo de garantie te waarborgen.
Panasonic is een van de grootste bedrijven ter wereld waardoor u verzekerd bent van de langlopende garantie.
Sanyo-Panasonic is een extreem betrouwbaar paneel. (zie persbericht onderaan deze e-mail)
U heeft hiermee echt een kwalitatief zeer hoogstaand product op uw dak liggen.

Panasonic HIT wereldrecord: 25,6% efficiëntie.

Panasonic verbetert het wereldrecord voor ‘praktisch bruikbare PV cellen’ (100 cm² of meer) in het research-labo.

Dat het over ‘praktisch bruikbare cellen’ gaat is een belangrijk detail: dit zijn de types cellen die op grote schaal en marktconforme prijzen kunnen geproduceerd worden.

De verbeteringen van de HIT technologie die dit record mogelijk maken, zijn een verbetering van de heterojunctie technologie en vermindering van het recombinatie verlies, verbeterde temperatuur eigenschappen van de cel en het gebruik van back-contact cellen.

 

Panasonic zonnepanelen presentatie: