Zakelijk

Duurzaam ondernemen ?
Dat doet u met zonnepanelen. Door gebruik te maken van de Investeringsaftrek (IA) en Energie Investeringsaftrek(EIA) stimuleert de overheid ondernemers die duurzaam beleggen.

Voldoet u aan een aantal voorwaarden, dan stelt de overheid u in staat om uw investering  deels af te trekken van uw belastingaangifte. Deze regeling zorgt er effectief voor dat u maar een deel van de investering zelf betaald. De hoogte van uw investering, de rechtsvorm van de onderneming en uw stroomverbruik spelen hierbij een belangrijke rol.

De EIA houdt in dat u 41,5% van uw investering kunt aftrekken van uw winst over dat jaar. Met de IA kunt u 28% van de investering aftrekken van uw winst. Gezamenlijk zorgen de beide mogelijkheden voor een forse verlaging van uw aanschafprijs.

Door gebruik te maken van deze mogelijkheid is uw investering binnen enkele jaren terugverdiend. Daarna krijgt u voor meer dan 25 jaar gratis stroom. Uw rendement ligt rond de 7 tot 10 procent. Volgens Petec Solar geen verkeerd vooruitzicht als ondernemer.

 Voorbeeld:

U heeft kantoor aan huis en schaft zonnepanelen aan. Voor het gemak nemen wij aan dat u binnen de 42% belastinggroep valt. Vanwege uw lage verbruik en relatief lage investering zal uw terugverdientijd rond de 5 jaar zijn. Als voorwaarde geldt wel dat uw bedrijfsruimte als zakelijk is opgenomen op uw balans. Met de prijsstijgingen in het vooruitzicht zal uw rendement enkel kunnen toenemen.

Naast de bovenstaande voordelen heeft u ook de mogelijkheid om de investering voor 50% willekeurig af te schrijven. De zogenaamde TWA regeling.

Gezamenlijk komt uw belastingvoordeel met deze maatregelen op 169,5 % in twee jaar.  

Wilt u meer weten of vrijblijvend advies/ offerte aanvragen neem contact op met Petec Solar .