Zonnepaneel Montagesysteem

 Petec Solar past alleen het beste zonnepaneel montagesysteem toe !

Aan het montagesysteem welke wij toepassen worden hoge eisen gesteld, zo dient het montagesysteem :

de zonnepanelen spanningvrij te fixeren ( spanningen in de zonnepanelen komt de levensduur niet ten goede )

– bij wind- belasting niet te bewegen ( statische bevestiging )

– bij sneeuwbelasting niet door te buigen ( statische bevestiging )

– deugdelijk op ondergrond te worden bevestigd

91Door onze ervaring gebruiken wij dan ook enkel en alleen schroef en boutverbindingen en geloven wij niet in kliksystemen. Hoewel er met kliksystemen een relatieve tijdswinst kan worden behaald bij installatie zullen wij dit nooit toepassen. Wij geloven niet dat het installeren snel moet gaan maar wel vakkundig en degelijk met de juiste materialen.

De ondergrond waarop het zonnepaneel-montagesysteem word bevestigd zijn bij ons nooit de panlatten ( weet u wat het eerste aan houtrot onderhevig is onder pannen ……..) wij monteren de dakhaken altijd op de keperbalken of gordingen.

Of het nu gaat om de montage op schuine of platte daken, om wind- of sneeuwbelasting, om hoogtecompensatie of om architectonische eisen , Petec Solar biedt een maatwerkoplossing voor alle eisen die aan de duurzaamheid van het gebruikte montagesysteem worden gesteld.

TÜV geteste kwaliteit en veiligheid

Petec Solar let op de best mogelijke kwaliteit van het materiaal en op de zorgvuldige afwerking van de montagesystemen. Alle onderdelen zijn statisch geoptimaliseerd en door de TÜV gecertificeerd. Bovendien worden zij regelmatig aan omvangrijke materiaal- en veiligheidstests onderworden.

Maatwerk

92Montage van zonnepanelen dient niet snel maar wel vakkundig te gebeuren met de juiste materialen, Petec Solar levert en monteert alle systemen met statische rapporten, overzichtstekeningen en de bijbehorende berekeningen. Onze toegepaste montagematerialen is het resultaat van ruim 28 jaar ervaring met zonne-energie door de fabrikant. Dat heeft ervoor gezorgd dat het product niet alleen flexibel en doordacht, maar vooral ook buitengewoon veilig is voor u en uw PV-systeem.

Juiste keuze

De juiste keuze van het toegepaste zonnepaneel montagesysteem is van diverse facetten afhankelijk:

– schuin/plat dak
– dakbedekking
– hellingshoek
– windrichting en daarbijbehorende windbelasting
– sneeuwbelasting
– etc

Bekijk een voorbeeld van een van ons toegepast zonnepaneel-montagesysteem.

Zoals u ziet zijn er veel factoren die van invloed zijn . Laat u bij de selectie vrijblijvend adviseren door Petec Solar .