Zonnepanelen

 Petec Solar past de beste kwaliteit zonnepanelen toe:

Suntech zonnepanelen

86Suntech is werelds grootste zonne-energie bedrijf en motor binnen de branche Technische competentie en innovatie.

Met een omzet van 1,4 gigawatt in 2010 en een capaciteit van circa 2 gigawatt, is Suntech Power de grootste cel en-module producent ter wereld en motor van de branche. Verdere expansieplannen zijn reeds in volle gang waarbij het bedrijf zijn koppositie hoopt te kunnen versterken. Het bedrijf is eveneens genoteerd op de New York Stock Exchange.

In een bekend Australisch laboratorium heeft Dr. Shi gedurende negen jaar onderzoek gedaan naar zonne-energie voordat hij in 2001 Suntech Power oprichtte.De unieke kracht van Suntech ligt reeds bij de ontwikkelingsfase, waarbij eigen laboratoriumresultaten worden gebruikt voor serieproductie.

De organisatie is vanaf het begin internationaal bezet en wordt gekenmerkt door teamwork en integriteit. Het bedrijf met een open sfeer heeft een toegewijd personeelsbestand van circa 9.000 medewerkers (stand jan. 2010).Stabiliteit in het productieproces waarborgen de kwaliteit. Bij de groeiende productieomvang en toenemende efficientie dalen de kosten per eenheid, wat Suntech in een uitstekende concurrentiepositie brengt.

In december 2009 werd het laboratorium van Suntech als eerste Aziatische zonne-energie bedrijf door de VDE (Verband Der Elektrotechnik) gecertificeerd. Suntech bezit de modernste apparatuur, waaronder een walk-in UV-licht testkamer, een walk-in zout-nevel kamer, een stoombad en simulatoren voor kort en continu licht. Er zijn ook walk-in klimaatkamers, mechanische belasting, een hageltester en infrarood camera’s. Onder toeziend oog van de VDE kunnen modulechecks nu in 4 maanden, ipv zeven maanden worden doorgevoerd.

Bij tests van TÜV Rheinland komen Suntech modules steeds goed uit de tests.

Jinko Solar zonnepanelen

87Jinko Solar  is een van de weinige PV- fabrikanten die met een capaciteit van 1,2 GW in 2011, een verticaal geïntegreerd model wist te hanteren: Het produceren van hoge kwaliteit kristallijne ingots, wafers, cellen en mono-en multi-kristallijne PV-panelen gebeurt allemaal in eigen huis. Door volledige controle over de productieketen kan Jinko de hoogste kwaliteit garanderen in combinatie met een veel efficiëntere kostenstructuur.

Jinko heeft meer dan 10.000 professionals in dienst in haar fabrieken te Shangrao (Jiangxi) en Haining (Zhejiang). Tezamen beslaan deze fabrieken meer dan 165 hectare. De marketingdivisie is gevestigd in de zakenwijk van Pudong, Shanghai.

Ook internationaal timmert Jinko aan de weg: de oprichting van Europese kantoren in München, Zwitserland, Bologna en Montpellier, een Amerikaanse vestiging in San Francisco en diverse logistieke magazijnen in Europa zijn reeds een feit. Recente investeringen in NPC-technologie uit Japan (voor de volledig geautomatiseerde module productie) en de erkenning door diverse internationale kwaliteitssystemen, zoals IEC, TÜV, UL, INMETRO, VDE, CE, ISO 14001 en ISO9001 maken van Jinko een van de grootste industriële fabrikanten van zonne-producten. Het is dan ook een logische stap dat Jinko’s wereldwijde R & D centrum wordt gerund in samenwerking met vooraanstaande universiteiten.

Solar park zonnepanelen

88In Korea bevindt zich de hoofdzetel van het bedrijf SolarPark. SolarPark maakt deel uit van de door de heer Park geleidde ondernemersgroep, die hun kerncompetentie in engineering hebben ontwikkeld. Hier worden de modernste en hoog-geautomatiseerde productieinstallaties gebouwd en sleutelklaar voor de industrie geïnstalleerd.

Op deze installaties beroept zich Korea: kwalitatief hoogwaardige producten, tegen zeer concurrende prijzen, die niet onder doen voor Europese producten.

SolarPark is sterk in de kwalitatief absoluut stabiele serieproductie. SolarPark gebruikt niet alleen de modernste productieinstallaties, maar is ook door de ondernemingsachtergrond, uitstekend in staat deze zelf verder te ontwikkelen. Dit in een hoog tempo en tegelijkertijd met een hoge kwaliteitsstandaard.

Bosch Zonnepanelen

Eersteklas kwaliteit voor de toekomstige energiemix, sterke prestatie – hoge stabiliteit – een uitstekende afwerking.

90Bosch Solar Energy AG, de jongste afdeling van de Bosch Groep, is met bijna 2.000 medewerkers een toonaangevend internationaal technologie-en servicebedrijf. De Bosch groep heeft ongeveer 275.000 werknemers en behaalde in het jaar 2009 een omzet van 38,2 miljard euro. Bosch Solar Energy ontwikkelt, produceert en verkoopt mono-en polykristallijn silicium zonnecellen die door hoge en stabiele prestaties gekenmerkt worden, binnen strakke performance toleranties. Met goede prestaties bij weinig licht, leveren de zonnecellen een hoog rendement , ook bij een lage intensiteit van de zonnestraling.

De perfect bewerkte zonnepanelen worden met de modernste productie-apparatuur en uitstekende processen gemaakt naar Europese standaard. Streng gekeurd, hebben de cellen een hoge mate van efficiency en een basis plus-tolerantie voor het nominaal vermogen, waardoor een consistent hoge opbrengst wordt gewaarborgd. Ze worden geleverd met een vermogensgarantie van 25 jaar. De intensieve betrokkenheid van het bedrijf bij het onderzoek, maakt het mogelijk om haar technologisch leiderschap te handhaven en zodoende haar positie in de top van de fabrikanten van hoge kwaliteit silicium fotovoltaische producten.

Het doel van Bosch Solar Energy is de fotovoltaïsche zonne-energie op weg te helpen naar een aanzienlijk deel van de energiemix van de toekomst en laten zich daarbij leiden door hun visie om een duurzame, groeiende en toekomstgerichte technologieleider te zijn die wereldwijd zijn aandeel aan een zekere en schone energievoorziening levert. Dit alles tegen scherpe prijzen.

Bisol zonnepanelen

83Bisol produceert hoge kwaliteit mono-en multikristallijn silicium fotovoltaïsche modules die zijn ontworpen voor zowel commerciële als residentiële toepassingen, geschikt voor netspanning als ook voor autonome systemen. Bisol was een van de eerste bedrijven wereldwijd op drie busbar en een back-contact zonnecellen succesvol te implementeren in fotovoltaïsche modules.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Slovenië. Daarnaast positioneert Bisol zich in diverse internationale markten, met kantoren in België, Frankrijk en Italië. High power modules tussen 215 en 245 Wp worden samengesteld uit hoogwaardige en gecertificeerde materialen en voldoen aan internationale normen zoals IEC 61215 en IEC 61730.

Alle modules zijn label „Made in Europe“. Eco-technologies biedt Bisol panelen aan met Aziatische Gintech cellen, als ook de zeer populaire Photovoltech cellen, gemaakt in het Belgische Tienen.