Onderhoud en schoonmaak
4 augustus 2016
Advies over zonnepanelen
4 augustus 2016
Show all

Zonnepanelen in het algemeen

De vraag naar zonnepanelen in ons land is tegenwoordig groot. En het is niet belangrijk in welk deel van ons land je woont, want van Groningen tot Limburg is het mogelijk om deze te laten installeren. De bedrijven die ze voor je kunnen installeren zijn talrijk. Wil je zonnepanelen kopen in Limburg? Informeer eens bij Petec uit Elsoo. Zij installeren al jaren bijna dagelijks zonnepanelen.

Hoeveelheid panelen bepalen

Bij de installatie van zonnepanelen op je dak dien je rekening te houden met de volgende zaken. Het is belangrijk eerst te kijken naar hoeveel stroom je per jaar verbruikt. Dit kun je terugvinden op een oude rekening van het energiebedrijf. En bedenk ook of je alle stroom of slechts een deel via zonnepanelen wilt opwekken. Het is ook belangrijk hoe je dak gelegen is. Als je de panelen niet op de beste kant, de zuidzijde, kunt laten plaatsen, zal het rendement ervan lager zijn. Er zijn daken waarop de plaatsing van panelen moeilijker gaat, maar het is praktisch altijd mogelijk. Het is ook van invloed of je een plat of een schuin dak hebt.

Berekening en offerte

Je kunt zelf berekenen hoeveel panelen je nodig hebt, mits je rekening houdt met de voorgaande punten. Je kunt dit echter ook laten doen door een bedrijf. Petec zonnepanelen kan je advies geven over zonnepanelen kopen in Limburg, maar ook een offerte voor je maken. Het bedrijf installeert overigens door heel Nederland, maar ook in Duitsland en België. Wanneer je een afspraak maakt, kunnen ze precies voor je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en welke bijbehorende materialen. Want alleen met panelen ben je er niet, je dient ook een omvormer en bekabeling aan te schaffen. Petec kan een offerte voor je maken, waarin exact staat aangegeven wat je allemaal nodig hebt en wat de kosten daarvan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *